Vanaf het moment dat Levi naar school ging, speelde hij heel graag spelletjes en dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Hij wordt er nu bijna vier. Wat zijn zijn lievelingsspelletjes?

UNO Junior
Deze staat met stip op één. Voor een competitiebeest als hij is er geen leuker spel dan UNO. Voor een slechte verliezer als ik, zijn er haast geen ergere spelletjes. UNO Junior kan ik nog wel appreciëren, het spel bevat namelijk enkel +1 of +2 kaarten en geen +4.
Levi leerde UNO kennen op vakantie, vorig jaar. Maar cijfers lezen was toen nog een beetje te moeilijk. We moesten hem dus heel vaak helpen. Het fijne aan dit spel is dat kindjes die de cijfers nog niet kennen, het spel ook kunnen spelen, omdat er dieren gebruikt worden i.p.v. enkel cijfers.
En natuurlijk zijn de hoofdkleuren ook behouden gebleven. Een topspel dat we vaak spelen voor het slapengaan. “Nog twee spelletjes en dan…” Werkt altijd.

Karel Koekoek
Deze is nieuw in onze spelletjescollectie, voor 2 tot 4 spelers. Die kreeg Levi van zijn peter voor zijn mooie nieuwjaarsbrief. Een heel eenvoudig spel in de stijl van Stef Stuntpiloot. Je drukt Karel Koekoek in zijn ei en dat werkt als timer. Vervolgens moet je proberen om de poten van Karel de andere kant op te flipperen [naar je één, twee of drie tegenstanders]. Is de tijd om, dan schrikt Karel Koekoek uit zijn ei en stampen zijn poten een vogeltje van een speler omver. Die speler moet dan een kaartje [je hebt er zo 3, 3 levens zeg maar] afgeven. Wie het laats overblijft wint.

Flo Fladdermuis
Deze vind ik zelf ook heel leuk. Cadeautje van de Sint, afgelopen december. Voor 2 tot 4 spelers.
Enkele kindjes wandelen rond in een kasteel/spookhuis en moeten een zak vol diamanten verzamelen, twee van elke beschikbare kleur. Je kan ook diamanten stelen van elkaar en je verplaatsen met een teleportatievakje. De dobbelsteen heeft maximum 3 ogen en het aantal stappen dat je zet, zo vaak moet je ook op de tong van Flo de vleermuis drukken. Blijft ze rustig verder slapen? Dan mag je je diamanten houden. Maar als Flo wakker schiet moet je een diamant afgeven! Spannend!

Halli Galli
Deze kreeg hij met Kerstmis van zijn grootoma. Het is wel de versie voor 6 jaar en ouders, dus dat is nog behoorlijk lastig voor hem. Het is de bedoeling dat je afduwt op de bel als je exact 5 identieke stukjes fruit aflegt met alle spelers tegelijk. Hij herkent het getalbeeld van 5 als goed, maar moet 3 + 2 en 4 + 1 altijd natellen. Dan moeten wij hem soms wat laten winnen. Maar al bij al, leuk spel!
Puzzels
Puzzels zijn altijd een topper geweest bij Levi. Hij heeft het altijd heel graag gedaan en is er ook écht goed in. Ik heb vaak gedacht dat hij een fotografisch geheugen heeft, want de meeste puzzels kent hij na één of twee keer maken ook echt al vanbuiten. Vandaar dat we hem moeten uitdagen en moeilijkere puzzels kopen.
Hij heeft er nu één van Hoe tem je een draak? voor 7 jaar en ouder, van 150 stukjes. Daar zitten we voorlopig mee aan de grens van zijn capaciteiten, want daar moet hij nog wel wat over nadenken.
Hij kan gelukkig wel nog genieten van eenvoudigere puzzels. Maar op school is hij al Puzzelkampioen. Hij kwam onlangs thuis met een kroon met die titel op en dan als tekstje: ik kan al puzzels maken met 81 stukjes.
Wij waren niet echt verrast natuurlijk, maar we zijn uiteraard wel fier. Ook leuk: een vriendje uit zijn klas is ook puzzelkampioen. Hij valt dus niet zo uit de toon in vergelijking met de anderen. Oef!


Voor de alerte kijker... Ja, Levi heeft nagellak op. Cadeautje van de opvang, ha! Maar ik ben van de vrije opvoeding. Het gaat er wel af tegen zijn feest zondag. Just sayin'.